Amazing Spider-Man 64

 2015.06.23. 16:38

 asm064_01.jpg


















Eredeti cím:
The Vulture's prey!
Magyar cím: A Keselyű áldozata!
Megjelenés: 1968 szeptember


Az előző füzetben visszatért (nemcsak a színre, de a halálból is) Pókember egyik legrégebbi ellenfele a Keselyű és legyőzte a nevét bitorló Blackie Drago-t. Most már csak egy dolga van, hogy végezzen hősünkkel, akinek ugye egy buta eséstől kificamodott a válla. Lássuk, hogy birkózik meg az újabb nehézséggel.

Pókember próbálja nem használni rossz karját, így inkább lesből támad és rúgásokkal tartja távol a repülő embert. Mivel ez nem nagyon hatásos, ezért próbálja befonni hálóval a lábait, de a Keselyű simán felemeli és áthajítja őt a Hírharsona tetejére, ahol Jamesonék is figyelik a harcot.

asm064_13.jpg

Az egyik leszakadó faldarab eltalálja Robertsont és a főszerkesztő Pókembert okolja érte. Annyira mérges lesz rá, hogy háta mögé rohan és lefogja a Keselyűnek.

asm064_17.jpg

Hősünknek azonban még kificamodott vállal se nagy falat a főszerkesztő, így kiszabadítja magát és J.J-t behálózza, hogy nyugton maradjon, majd megnézi Robbiet, hogy jól van-e. Ezt használja ki a Keselyű, aki lerúgja a falmászót a tetőről.

Eközben máshol is zajlanak az események - Gwen apja végre visszanyeri az emlékezetét és elmondja lányának, hogy Peter nem rátámadt aznap, hanem meg akarta védeni. Gwen annyira örül a hírnek, hogy sírva fakad.

asm064_19.jpg

Miközben sétálnak a városban meglátják a Hírharsona tetején dúló csatát és a lánynak halálfélelme lesz, hogy Peter ott fotózik valahol a közelükben. Hősünk eközben utolsó erejével belekapaszkodik a Keselyű lábába, de az repülés közben addig püföli, míg le nem zuhan.

asm064_23.jpg

A földet érés előtt még sikerül annyi hálót lőnie a betonra, hogy az felfogja a becsapódást.

asm064_25.jpg

A Keselyű elzavarja az embereket és kész rá, hogy végezzen ellenfelével, amikor Pókember megragadja a hátán lévő szerkezetet és széttöri. Az öreg rájön, hogy addig kell menekülnie, míg van energiája repülni, így lelécel.

asm064_28.jpg

Hősünk annyira kimerült, hogy elájul, a tömeg pedig körbeveszi és valakinek még az is megfordul a fejében, hogy meg kéne nézni, ki is rejtőzik Pókember maszkja mögött!

asm064_29.jpg


A füzet nagy részét a csata tette ki, amiben hősünk eléggé alulmaradt, megint csak a gyors észjárása mentette meg a végzetétől. De úgy látszik a történet itt még nem záródott le. Vajon megtudják az emberek, ki is valójában Pókember? És felépül-e Peter, mire a Keselyű megjavítja a repülő szerkezetét?

Címkék: keselyű

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr747567578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkwhite 2016.02.09. 12:33:17

Hello
nem lenen kedved leinni az egyes számokhoz fordítást?, mert én szeretném kipótolni a hiányzó pókembereket.

Darkwhite 2018.01.16. 11:10:36

@Squall_: Beszéljük meg Emailen vagy más módon a részleteket.
süti beállítások módosítása