Amazing Spider-Man 63

 2015.06.16. 12:08

63_00.jpg

















Eredeti cím: Wings in the Night!
Magyar cím: Szárnyak az éjszakában!
Megjelenés: 1968 augusztus

Egy roppant érdekes borítót kapott a füzet, amin a két Keselyűt látható egyszerre. Aki figyelemmel követte az eddigi részeket, az tudhatja, hogy az eredeti Keselyű meghalt a börtönben és Blackie Drago vette át a szerepét. Akkor most hogy is van ez? Mindjárt kiderítjük.

Nem kell sokat várni, hogy fény derüljön a titokra, már az első képkockán megjelenik az eredeti Keselyű és elmondja, hogy itt az ideje, hogy újra felfedje magát, miután mindenki azt hitte, hogy meghalt. Első útja egy múzeumba vezet, ahonnan ellopja a másik Keselyű ruháját (azt senki se kérdezze, miért tartják egy múzeumban).

asm063_04.jpg

Most jogosan kérdezhetnénk, hol van ilyenkor hősünk. Pókember épp az esőben hálóhintázik, amikor rájön, hogy a hálója nem vízálló és lezuhan egy ház tetejére. Olyan szerencsétlenül esik, hogy kificamítja a vállát és alig bír hazamászni.

asm063_05.jpg

Aludni se bír, mert folyton Gwenre gondol. Másnap a suliban a lány rá se néz, így szomorúan ballag haza. Pedig ha tudná, hogy a lány csak arra vár, hogy megmagyarázza a tettét és egyből megbocsátana neki.
Eközben Blackie Drago a börtönben megtudja, hogy a Keselyű visszatért. Nem akar hinni a fülének, de ekkor megjelenik az öreg és elintézi az őröket. Átadja neki a volt öltözékét és együtt menekülnek el a börtönből.

asm063_14.jpg

Peteren egyre nagyobb a nyomás, így felhívja Gwent. Az apja veszi fel és elhívja vacsorázni, mert valami fontos mondanivalója van. A fiú azon tanakodik, hogy mit akarhat neki mondani Mr. Stacy, amikor megjelenik Norman Osborn. Amikor meglátja Petert egyből rosszul lesz. Hősünk tudja, hogy kezd visszatérni az emlékezete, ezért inkább lelép.
Ezalatt az eredeti Keselyű elmeséli Blackienek, hogy az árulása új erőt adott neki, amitől felgyógyult és a férfi szökésekor ő is megszökött, kihasználva a felfordulást. Blackie követeli, hogy ha szövetkeznek, akkor ő legyen a főnök, mert ő gyorsabb, erősebb és fiatalabb. A Keselyű csak röhög ezen, mivel nem ez volt a célja a szöktetéssel, hanem, hogy a világ szeme láttára verje szét a neve bitorlóját. Meg is kezdődik a légiküzdelem, ahol szemmel láthatólag az öreg kerekedik felül.

asm063_20.jpg

Peter pont ekkor ér a Harsonába és Jameson egyből a tetőre parancsolja fotózni. Hősünk nem érti, hogy lehet szabadon két Keselyű, amikor egykük börtönben van, másikuk meg halott. A nagy harcban a két bűnöző lerombol egy erkélyt, ahol egy kisgyerek tartózkodott, így hősünknek nincs más választása, felölti a Pókruhát és a segítségére siet.

asm063_28.jpg

A Keselyű közben ronggyá veri Blackiet, akit a rendőrök elfognak, majd legnagyobb ellenfelére veti magát. Hősünk pedig ott áll kificamodott vállal és várja a csapást.

asm063_29.jpg


Előző részhez képest határozott javulás tapasztalható. Érdekes volt a két Keselyű visszahozatala, de sok elemet láttunk már korábbi részekből: két bűnöző egymás ellen fordul, Pókember megsérül és nem tud küzdeni, stb. De legalább most kapni fogunk folytatást, mert cliffhangerrel zárult a rész. Kíváncsi vagyok, miről akar Mr. Stacy Peterrel beszélni, Gwen mikor bocsát meg neki és ami előbb utóbb be fog következni: Osborn mikor nyeri vissza az emlékezetét.

Címkék: keselyű

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr547548320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása