Amazing Spider-Man 32

 2011.02.03. 10:46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím: Man On A Rampage!
Magyar cím: A dühöngő ember!
Megjelenés: 1966 január

Az előző rész vége elég nyitott maradt, így izgalommal várjuk, hogy mi is lesz May néni sorsa, és reméljük megtudjuk ki is a titokzatos fickó, aki nukleáris eszközöket gyűjtöget. A címből és a borítóból sejteni lehet, hogy hősünk ezúttal nem hideg fejjel oldja meg a feladatot.

A víz alatti tikos bázison járunk, ahol az atomtolvaj épp őrjöng, hogy Pókember megint keresztülhúzta a számításait. A következő képen máris kiderül, ki is a hang tulajdonosa: nem más, mint Oktopusz doktor, akit 20 rész óta nem láttunk! Terve pedig, hogy irányítani tudja az atomsugárzást, amivel még nagyobb erőre tehet majd szert.

Eközben Peter épp kényszerlátogatást tesz a Hírharsonánál, hogy pár képet le tudjon passzolni, de épp belefut Bettybe, aki még mindig nem tette túl magát rajta, hogy volt barátja haragszik rá. Hősünk megpróbálja lerázni, de ekkor befut Ned Leeds is, aki okoskodik egy sort, így Peternél elszakad a cérna és a falhoz löki a srácot. Jameson lép közbe, aki ráadásul a képeit is szemétnek tartja, így Peter mérgében elmegy a kórházba. Végre az orvos elárulja neki nénikéje baját: valahogy radioaktív részecske került a vérébe, és emiatt haldoklik. Hősünk teljesen elszörnyed, hisz rájön, hogy korábban egyszer ő adott vért May néninek, amikor beteg volt (lásd 10. rész), tehát ő a felelős az állapotáért!

Peter hazaérve őrjöng, hogy Ben bácsi halála után most May néni is miatta megy sírba. Szétver pár bútort, majd lehiggadva megpróbálja felhívni Dr. Connorst (aki nem más, mint a Gyík a hatos számból), aki az egyetlen reménye.

Kiderül, hogy a doktor New Yorkba költözött, így Peter, May néni vérmintáját elemelve a kórházból meglátogatja.

Connors szerint egyetlen esélyük egy újfajta szérum, az ISO-36, amit a nyugati parton fejlesztettek ki, így rendel belőle. Természetesen Oktopusz doktor emberei kiszagolják a szérum érkezését, és könnyedén meg is lovasítják azt.

Peter teljesen kétségbe esik, amikor megtudja, így minden szálat megmozgat, hogy kiderítse, hol rejtőzik a titokzatos ember. Dühöngve ront be az ismertebb bandák rejtekhelyére, hogy kiverjen belőlük valami infot. Nagynehezen sikerül megtalálnia a titkos lejáratot, ahol a lilaruhás fickókat a dühtől megsokszorozódott erejével könnyedén lerendezi.

Oktopusz előtte is felfedi magát és megkezdődik az élet-halál harc. Hősünk vérszemet kap, minden kezébe kerülő dologgal próbálja elintézni ellenfelét, aki teljesen megrémül Pókember dühétől, így inkább menekülőre fogja.

A nagy rombolásban a tetőszerkezet meglazul és egy hatalmas gépelem esik hősünkre. Szerencsére nem lapítja szét, de meg se tud mozdulni, ráadásul a szérum ott fekszik előtte pár méterre. Ketyeg az óra, May néni kómába esik, Peter tehetetlen. Ha még ez se lenne elég, a plafonról elkezd szivárogni víz, ami hamarosan betelíti a termet!


Huh, pont a legizgalmasabb résznél kellett abbahagyni. Még jó, hogy nem kell egy hónapot várni a folytatásra. Egyetlen hátránya volt a résznek, hogy Oktopuszt túl hamar felfedték. Elég lett volna a legvégén, amikor Peter találkozik vele, hogy még nagyobb legyen a feszültség. De mégis hogy fog ebből kimászni hősünk? Vajon meg tudja menteni May néni életét? És a sajátját? Tűkön ülve várjuk a folytatást.

Címkék: doktor oktopusz dr connors

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr272635388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása