Amazing Spider-Man 11

 2010.10.29. 15:05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Turning Point
Magyar cím: Fordulópont
Megjelenés: 1964 Április

 


Mint a borító is hirdeti, elérkezett egy újabb várva várt visszatérés, mégpedig Pókember talán eddigi legnagyobb ellenfeléé: Oktopusz Doktoré! És vajon milyen fordulópont következik be Pókember életében?

Peter épp Betty eltűnése miatt szomorkodik, amikor a rádióban bemondják, hogy Oktopusz doktort jó magaviselete miatt kiengedik a börtönből. Hősünk ezt nem hagyhatja annyiban, így ellátogat az intézményhez, ahol nagy meglepetésére a doktorra Betty vár egy autóban, majd gyors elrobognak.

Hamarosan minden titokra fény derül: Betty bátyjának, Benettnek hatalmas szerencsejáték adóssága van, Blackie Gaxton pedig csak akkor hajlandó ezt elfelejteni, ha Doktor Oktopusz segítségével kiszabadítja a börtönből. Betty már az összes pénzét odaadta, és még a doktort is elhozta, hogy segítsen bátyjának. Peter egy nyomkövető segítségével rájuk talál Philadelphiában, ahol bele is fut Bettybe, aki mindent elárul neki. Peter elhatározza, hogy ha ennek az ügynek vége, elárulja ő is a lánynak a titkát. Az éjszaka folyamán Oktopusz megszökteti Blackiet, aki hajóján magával viszi Bettyt és a bátyját is. Szerencsére betoppan Pókember, aki egy rossz földetérés miatt kificamítja a bokáját.

Nagy csetepaté kezdődik, ahol pár lövés is eldördül. Egy eltévedt golyó eltalálja Benettet, emiatt Betty Pókembert okolja a bátyja haláláért.

A verekedés folytatódik melyben hősünk hidegre teszi Blackiet a legénységével együtt, majd megkapja Octopusz doktort. A hajó a kevés hely miatt nem a legideálisabb küzdőtér Pókembernek, ráadásul a kificamodott bokája is nehezíti a harcban. Hamarosan megérkezik a doktor saját hajója, amire átszállva folytatódik a küzdelem. Egyre elkeseredettebb a harc, hősünk érzi, hogy nem sokáig bírja, amikor is a hajó belerohan a kikötőbe. Mindketten a vízbe esnek, és Oktopusznak nyoma vész.

Megérkezik a rendőrség is, akik letartóztatják Blackiet és bandáját. Betty végül megbocsát Pókembernek, de Peter meggondolja magát és mégsem árulja el a titkát.

Ez inkább egy háttértörténetre kihegyezett rész volt. Habár Oktopusz erős ellenfél volt most is, nem igazán rajta volt a hangsúly.

Érdekességek:

  • Pókember először használja a pók-nyomkövetőt
  • Pókember másodjára sérül meg komolyabban

 

Címkék: doktor oktopusz blackie gaxton betty brant

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr492407971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása